Step - RugscholingHet spreekwoord voorkomen is beter dan genezen zult u allemaal wel kennen, maar toch is het zo dat veel mensen door langdurig te veel tillen in de ziektewet terecht komen of lang verzuim nodig hebben. Het voorkomen van rugklachten kan door middel van rugscholing. Bij ons bedrijf STEP helpen wij veel diverse bedrijven om hun personeel te leren hoe ze goed moeten tillen en zitten. De rugscholing zorgt er voor dat er minder verzuim voorkomt onder personeel en dat er veel minder snel klachten optreden. Wij voorkomen graag fysieke problemen voordat ze zich voordoen. Bij ons gaat de rugscholing volgens vier pijlers. Wij beginnen nadat u zich bij ons heeft aangemeld met een onderzoek door middel van de in samenwerking met ons bedrijf ontwikkelde BodyGuard. Dit apparaat kan laten zien waar de belasting zit in uw dagelijkse werkzaamheden. Als we dit eenmaal in kaart hebben gebracht is het namelijk gemakkelijker om de juiste soort rugscholing te geven omdat we dan weten waar de probleemzones zich bevinden in de dagelijkse bewegingen. Deze testen doen wij op de werkvloer, zodat de resultaten overeen komen met wat uw personeel ook daadwerkelijk gedurende een gemiddelde dag doet. De rugscholing kunnen we zo precies toespitsen op uw situatie. Dit gedeelte van onze werkzaamheden is de eerst pijler van ons bedrijf en noemen wij onderzoek. De tweede pijler gaat over preventief trainen. Zowel voor de werksituatie als de thuissituatie leren wij u en uw medewerkers hoe u goed om moet gaan met uw rug. Door goed te tillen kunnen namelijk veel klachten worden voorkomen. Daarom kan rugscholing bij u bedrijf veel geld besparen omdat werknemers minder snel klachten krijgen en er daardoor minder verzuim is. De derde pijler die wij onderscheiden is Preventie in Bedrijf. Dit komt er op neer dat wij op de werkvloer mogelijke problemen voorkomen door de situatie in te schatten en kijken wat probleempunten zouden kunnen worden. De vierde pijler is individuele training. Hierbij letten wij specifiek op één werknemer die bijvoorbeeld in het verleden klachten heeft gehad en waarbij dit in de toekomst voorkomen moet worden. Wij helpen met individuele rugscholing om toekomstig uitval te helpen voorkomen.

De zin en onzin van rugscholing

Op onze site kunt u een uitgebreid verslag lezen van onze visie op rugscholing. Het is namelijk af en toe negatief in het nieuws verschenen en er zijn ook studies naar gedaan die zouden uitwijzen dat rugscholing van weinig tot geen toegevoegde waarde is. Hier hebben wij echter een goed antwoord op. Het is namelijk zo dat veel van deze studies zich richten op alleen de squad en de stoop techniek voor tillen vanuit de rug, terwijl er ook veel andere opties zijn, dit zijn onder andere de opties die wij onze klanten bijbrengen. Ook is het zo dat veel van de onderzoeken zich richten op aanbieders die beweren dat ze door één of enkele dagdelen training van alles kunnen veranderen. Wij van STEP bieden vaak structurele hulp aan met terugkommomenten of wij leren de leidinggevenden waar ze op moeten letten en maken van hun dus een soort van experts in rugscholing. Hierdoor is het een continu aandachtspunt en niet een korte training of cursus die weinig effect sorteert. Een ander punt van kritiek van onze kant op veel onderzoeken is dat de proefpersonen in deze onderzoeken niet zijn getest op aanwezige degeneratieve rugklachten. Het kan dus goed zijn dat sommige van de mensen in de testen rugklachten hebben die een genetische basis en hebben en zich dus ook profileren als er wel goed rugscholing is gedaan. Er zijn nog vele andere punten uit de studies die wij kunnen weerleggen. Wij overtuigen u graag van de kwaliteit van ons programma omdat uit onze klantenkring blijkt dat het zeker effect sorteert en verzuim door rugklachten sterk achteruit gaat als er intensief aandacht aan besteed is door mensen van STEP. U kunt overigens bij ons bedrijf ook terecht voor diverse andere trainingen. Om te weten of u last heeft van de klachten die voortkomen uit verkeerde houdingen en bijvoorbeeld verkeerd tillen hebben wij diverse tests op onze site die u thuis kunt doen. Dit zijn onder andere de volgende tests:

  • Stop rugklachten test
  • Stop nekklachten test
  • Stop de tenniselleboog test

U kunt dus ook voor andere fysieke klachten door belasting, naast rugscholing, bij ons terecht.

Lees de testimonials van klanten die u voorgingen

Als wij u niet kunnen overtuigen van de uitstekende diensten die wij u kunnen leveren, dan is het zeker aan te raden om de verklaringen van klanten die u voorgingen eens te lezen. Wij hebben rugscholing gegeven bij veel verschillende bedrijven en zonder uitzondering zijn zij erg te spreken over onze diensten. U kunt op onze website van verschillende bedrijven lezen wat zij positief vonden aan ons programma en wat het hun heeft opgeleverd. In veel gevallen is het verzuim omlaag gegaan en zijn de klachten van individuele werknemers verlicht of zelfs helemaal verholpen. Door te werken aan een goede houding hebben wij bewezen klachten te kunnen voorkomen, maar ook genezen. Als u interesse heeft in ons programma dan kunt u al onze contactinformatie vinden op onze website. Wij komen graag met u in contact om een programma voor bijvoorbeeld rugscholing op maat te geven. Bezoek dus vandaag nog onze website of bel ons direct op voor een afspraak of meer uitleg over de methoden die wij u kunnen aanbieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn