Voor je baby wil je natuurlijk het allerbeste en goede kinderkleding hoort daar natuurlijk bij. Er valt op dit gebied heel veel te kiezen, kijk bijvoorbeeld alleen maar eens naar de rompers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor exemplaren van katoen, maar ook voor een wollen romper. Of je nu voor een wollen romper kiest of voor andere materialen, het is verstandig dat je er altijd een hele serie van in huis haalt nog voordat je kleine geboren is. Als er een kledingstuk is dat snel vies wordt en vaak vervangen moet worden, dan is het immers dit wel. Doordat het zo dicht om de luier zit, kunnen er immers snel vlekken op komen als de luier even doorlekt. En laat je kleine een boertje, dan is de kans dat dit terecht komt op de wollen romper natuurlijk vrij groot. Je wilt natuurlijk niet je baby lang in vieze kledingstukken laten zitten, daarom is het zo verstandig om er voor te zorgen dat je genoeg rompers in huis hebt om deze regelmatig te kunnen vervangen en er zo voor te zorgen dat ze nooit allemaal tegelijk in de was zitten. Want als er een kledingstuk is waar je baby eigenlijk niet zonder kan, dan is het wel de romper, of het nu om een katoenen of een wollen romper gaat, dit is gewoon een zeer belangrijk onderdeel van de garderobe. Hiermee zorg je er voor dat je kleintje nooit een koude rug of buik krijgt, doordat hemd en broekje een geheel vormen. Bovendien maken de drukknopen het eenvoudig om het broekje los te maken en een luier te verschonen. Kies je voor een wollen romper of voor exemplaren van andere materialen, zorg ervoor dat je in ieder geval genoeg stuks koopt, zodat je nooit zonder komt te zitten.

Voordelen van een wollen romper

Tegenwoordig is wol niet meer een materiaal dat door velen gekozen wordt voor kleding en vaak al helemaal niet voor kleine kinderen. Dit is zonde, het heeft namelijk veel voordelen te bieden. Zo heeft een wollen romper verschillende voordelen ten opzichte van een exemplaar van bijvoorbeeld katoen. Wol biedt namelijk als voordeel:

  • dat het lekker warm is
  • dat het water- en vuilafstotend is
  • dat het een antibacteriële werking heeft door de natuurlijk aanwezige lanoline

Een wollen romper zorgt er dus voor dat je kleintje het altijd lekker warm heeft. Nu zul je misschien denken, dat maakt ze niet heel geschikt om zomers te gebruiken. Maar niets is minder waar, wol zorgt namelijk voor een heel goede warmteregulatie, je baby zal het er dus nooit te warm in krijgen. Ook voor in de zomer is een wollen romper dus heel geschikt. Het feit dat dit materiaal water- en vuilafstotend is, is natuurlijk ook ideaal in combinatie met kleine kinderen. We weten allemaal dat zij nog wel eens met eten en drinken willen knoeien. Krijgt je zoontje of dochtertje de eerste tandjes, dan zal hij of zij bovendien last krijgen van kwijlen. Met wol zorg je ervoor dat de rompers niet meteen na een half uurtje dragen al weer helemaal doorweekt zijn. Tot slot is natuurlijk ook de antibacteriële werking van de wollen romper erg fijn. Je doet er immers alles aan om je baby zo goed mogelijk te beschermen tegen bacteriën. Het is uiteraard erg fijn als de kleding van zichzelf al een antibacteriële werking heeft door de lanoline die er van nature in aanwezig is. Al met al zijn er dus genoeg redenen om juist te kiezen voor een wollen romper en niet voor exemplaren van andere materialen.

Baby Natura

Wil je voor je kleintje een wollen romper aanschaffen, dan is het natuurlijk de vraag waar je dit kunt doen. In de meeste winkels voor kinderkleding zul je enkel de katoenen exemplaren vinden. Baby Natura is een uitstekend adres als jij op zoek bent naar een wollen romper. Zij verkopen namelijk de rompers van het merk Cosilana. Hun rompers zijn gemaakt van de allerbeste kwaliteit Merino wol, dat bovendien geheel biologisch is. Cosilana houdt zich bij de productie van haar kleding aan de richtlijnen van de GOTS, de Global Organic Textile Standard. Je kunt er dan ook volkomen op vertrouwen dat een wollen romper van dit merk aan alle vereisten voldoet op het gebied van biologische textiel. Uiteraard is de gebruikte wol ook geheel vrij van schadestoffen en je kunt je baby deze dus met een gerust hart aantrekken. Hun huid is heel gevoelig, dus het is zeker belangrijk om te kiezen voor kledingstukken die echt honderd procent veilig zijn. Zoals gezegd vind je bij Baby Natura de biologische wollen romper van Cosilana, maar je vindt bij hen nog veel meer prachtige artikelen voor jouw kleine. Zij hebben een zeer uitgebreide kledinglijn voor baby’s en kleine kinderen, met enkel biologische producten. Aangezien kindjes nogal eens op hun kleren willen gaan kauwen of sabbelen, is het natuurlijk van het grootste belang dat je er op kunt vertrouwen dat dit helemaal veilig is, dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Koop je bij Baby Natura, dan kun je hier dus helemaal zeker van zijn. Daarnaast vind je bij hen nog veel meer producten die handig zijn om te hebben voor je kindje, zoals speelgoed, verzorgingsproducten en beddengoed. Ook hiervoor geldt weer dat alle artikelen biologisch geproduceerd zijn. Baby Natura is dus het adres voor een biologische wollen romper of andere biologische artikelen voor je kindje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn