Dit jaar heb ik een nieuwe tuin aan laten leggen. Het was nog een beetje kaal en het kon wel een paar mooie planten gebruiken. Ik wist alleen niet zoveel van tuinieren en planten af. Voorheen had ik het altijd te druk met werken, met de kinderen en met alle nevenactiviteiten zoals hardlopen en de carnavalsvereniging. Nu de kinderen een paar jaar uit huis zijn, had ik genoeg budget om onze tuin te vernieuwen. Voor mij was dit de gelegenheid om er wat meer energie in te stoppen. Misschien kon tuinieren wel mijn nieuwe hobby worden. Op het internet kun je tegenwoordig allerlei informatie en feitjes vinden. Welk soort planten je het beste kunt gebruiken bij een bepaald type grond. Welke planten en bloemen het langste meegaan en welke de meeste verzorging nodig hebben. Allemaal van dat soort weetjes staan online en wat mij betreft staat er teveel informatie op het internet. Ik werd er een beetje dol van. Ik besloot om naar de bloemenwinkel in Purmerent te gaan. Daar konden ze me vast adviseren over welke planten ik het beste voor mijn nieuwe tuin aan kon schaffen. Ik pakte mijn fiets en ging naar een bekende bloemenwinkel in Purmerent, PPBloemenenPlantenshops.nl. Ik heb er eerst even rondgekeken. Ze hebben echt een mega breed aanbod. Ik zag dat ze planten hadden in verschillende categorieën:

  • Eenjarige planten;
  • Terrasplanten;
  • Kuipplanten;
  • Winterharde planten.

Ik besefte me dat het nog weleens een uitdaging kon worden om straks de mooiste en beste planten uit al deze schitterende planten te kiezen. Maar ik moest eerst weten wat de eigenschappen waren van deze verschillende soorten en welke het beste zouden passen bij mijn nieuwe tuin. Via een kennis had ik al gehoord dat de medewerkers bij deze bloemenwinkel in Purmerent heel behulpzaam waren en graag helpen met uitgebreid advies. Ik besloot daarom om de hulp van een medewerker in te roepen.

Bloemenwinkel in Purmerent neemt de tijd

Samen met een medewerker van PP bloemenwinkel in Purmerent namen we uitgebreid alle belangrijke gegevens over mijn tuin door. Ik wist niet waar ik moest beginnen, dus ik was heel blij dat deze medewerker mij gericht een paar vragen stelde. Hij vroeg naar het type grond, de hoeveelheid licht in mijn tuin en of ik huisdieren had. Daarnaast wilde hij weten hoeveel tijd ik er voor over had om in de tuin door te brengen en of ik zin had om het een en ander te onderhouden. We hebben samen een rondje door de winkel gelopen en hij vroeg mij de planten aan te wijzen die ik mooi vond. Op basis van alle informatie die de medewerker van mij had gekregen, had hij mij een paar planten geadviseerd. Het was een combinatie van terrasplanten, winterharde planten en eenjarige planten. Hij had geadviseerd om de kuipplanten achterwege te laten omdat deze rond oktober naar binnen moeten vanwege de kans op vorst. Aangezien ik in huis niet genoeg ruimte heb en niet over een schuur bezit, was dit geen handige keuze. Door deze topmedewerker van de bloemenwinkel in Purmerent ben ik met een paar prachtige planten en handige verzorgingstips naar huis gegaan. Ik kan wel stellen dat dit voor mij de beste bloemenwinkel in Purmerent is.

Ieder seizoen terug

Inmiddels behoort tuinieren tot een van mijn grootste hobby’s. Ieder seizoen breng ik weer een bezoekje aan PP bloemenwinkel in Purmerent. Daar laat ik me altijd adviseren over de nieuw binnengekomen planten en een leuke plant die past bij het nieuwe seizoen. Ik kom nooit met lege handen thuis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn