Actium - BoekhoudingSteeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen bedrijf te starten, ze willen graag van hun hobby hun werk maken of willen gewoon eigen baas zijn. Natuurlijk heeft dit veel voordelen, maar er komen ook zaken bij kijken waar u van te voren misschien niet meteen rekening mee had gehouden. Zo moet iedere ondernemer bijvoorbeeld een goede boekhouding en administratie bijhouden. In de eerste plaats is dit nodig vanwege de eisen die de Belastingdienst aan ondernemers stelt. Een overzichtelijke en duidelijke boekhouding is een van de eisen waar u aan dient te voldoen. Maar het is niet alleen daarom belangrijk om voor een goede administratie te zorgen, ook voor het voortbestaan van uw bedrijf is een goede boekhouding van groot belang. Hiermee hebt u bijvoorbeeld namelijk altijd inzicht in welke klanten u nog moeten betalen, hoeveel winst u tot nu toe gemaakt hebt en hoeveel ruimte voor investeringen u momenteel hebt. Het is duidelijk dat dit niet de reden is waarom u een eigen bedrijf startte, maar het bijhouden van de cijfers en deze zelf ook goed begrijpen is echt een belangrijke schakel voor succesvol ondernemen. Alleen als u een goed overzicht hebt over de cijfers, kunt u zien hoe uw onderneming er financieel voorstaat en of u op de juiste weg bent of dat uw financiële situatie dusdanig slecht is dat u veranderingen door moet voeren of misschien helemaal moet stoppen. Een goede boekhouding maakt u dit allemaal duidelijk en is daarom dus ook onmisbaar. Zorg er daarom voor dat u altijd alle administratie met betrekking tot uw onderneming goed verwerkt en bewaart, dat u alles op de juiste manier invoert en dat u ook regelmatig de tijd neemt om uw boekhouding eens door te nemen en te kijken hoe de zaken er nu echt voor staan.

Boekhouding zelf doen of laten doen?

Gaat u beginnen met uw bedrijf, dan komt u dus voor een belangrijk besluit te staan: gaat u uw boekhouding zelf doen of laat u dit door iemand doen? Er zijn genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bijhouden van de administratie van anderen of u kunt een beroep doen op een boekhouder bij u in de buurt. Wat is nu de beste keus? Dat hangt helemaal van uw eigen situatie af. Velen laten de vraag afhangen van het feit of zij wel of geen budget hebben voor het laten doen van hun boekhouding door iemand anders. Hoewel dit een belangrijk punt is om rekening mee te houden, is een belangrijkere vraag die u uzelf moet stellen: ben ik in staat om zelf mijn boekhouding te doen? En heb ik hier tijd voor? Hebt u een goed lopend bedrijf, dan kunt u uw uren beter steken in het doen van zaken dan in het bijhouden van uw administratie. Het is dan echt lonend om dit uit te besteden. Moeten uw zaken nog op gang komen, dan hebt u vaak wel wat tijd over om u zelf te verdiepen in hoe een goede administratie er uit ziet en welke zaken u allemaal moet noteren. Het belangrijkst is echter toch wel of u hier zelf toe in staat bent. Kunt u met cijfers uit de voeten of is dat allemaal abracadabra voor u? Als u geen idee hebt hoe een goede boekhouding er uit ziet, welke cijfers belangrijk zijn en wat u wel of niet bij moet houden, dan is het echt verstandig om dit aan een specialist over te laten. Hebt u hier zelf wel kijk op, doe het dan vooral zelf, als u hier de tijd voor hebt. Door het zelf te doen houdt u immers een goed overzicht over de stand van zaken van uw financiën. Besteedt u de boekhouding uit, laat u dan regelmatig op de hoogte brengen van hoe alles er voor staat.

Uitbesteden aan Actium

Besluit u uw boekhouding uit te besteden, dan is het natuurlijk nog de vraag wie u hiervoor inschakelt. Een goede keus op dit gebied is Actium, zij zijn specialist in het bijhouden van administraties. Het voordeel is dat u bij hen ook veel verschillende mogelijkheden hebt. Zo kunt u kiezen voor:

  • zelf de dagelijkse boekhouding doen, maar de jaarrekening en fiscale aangiften uit handen geven
  • uw gehele administratie uit handen geven
  • de administratie deels zelf doen, met goed toezicht van Actium

Zo zijn er veel verschillende opties mogelijk. U kunt met de specialisten van Actium bepalen wat voor uw bedrijf de beste variant is. Kiest u ervoor om de boekhouding deels zelf bij te houden, dan kunt u dit op papier doen, maar het is natuurlijk handiger om dit digitaal bij te houden, dit kan u vaak veel werk besparen. Actium heeft een speciaal online boekhoudprogramma waarmee u al uw gegevens bij kunt houden. Het voordeel hiervan is dat uw specialist op deze manier ook altijd uw boekhouding online in kan zien, u hoeft dus nooit meer gegevens naar elkaar toe te sturen, maar dit kan gewoon online bijgewerkt worden. Dat maakt het ook een stuk eenvoudiger om deels zelf de administratie bij te houden en dit deels uit te besteden. Wilt u zeker weten dat uw boekhouding altijd goed in orde is en wilt u hierbij de hulp van een specialist? Ga dan in overleg met Actium wat de mogelijkheden zijn en wat het best past bij uw bedrijf en bij uw eigen vaardigheden. Zij hebben altijd een passende oplossing voor u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn