Het advies van een goede hypotheekadviseur is eigenlijk onontbeerlijk op het moment dat jij een hypotheek af wilt gaan sluiten. Het maakt dan niet uit of je dit voor het eerst in je leven wilt gaan doen of dat jij al vaker met hypotheken te maken hebt gehad. Het blijft materie die voor leken erg lastig is om te begrijpen, terwijl het wel een grote invloed op jouw leven heeft. Het is immers een erg grote lening en het is dan ook van belang dat je deze bij de juiste partij afsluit. Doe je dit niet, dan word je misschien wel met veel te hoge kosten opgezadeld. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan jou helpen bij het afsluiten van deze grote lening, die je gewoon nodig hebt om een huis te kunnen kopen. Je hebt immers niet het benodigde geld op je spaarrekening staan om een woning te kopen, daarvoor heb je echt gewoon een hypotheekproduct nodig. Om wegwijs te worden in de mogelijkheden die er zijn en om een hypotheekproduct te vinden dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw specifieke situatie, komt de hulp van een hypotheekadviseur echt heel erg goed van pas!

Hypotheekadviseur voor besparen

Een hypotheekadviseur inschakelen heeft niet alleen nut op het moment dat jij een nieuwe hypothecaire lening af wilt gaan sluiten, het heeft ook zeker zin om jouw hypotheeklening eens te laten bekijken om te zien of oversluiten een aanrader is. Er verandert immers regelmatig iets op dit gebied. Rentepercentages veranderen, aanbieders kiezen voor andere voorwaarden. Zo kan het maar zo zijn dat het hypotheekproduct dat jij nu hebt, helemaal niet meer de beste keus is voor jouw situatie! Een hypotheekadviseur kan jouw huidige hypotheek voor jou doorlichten en dit vergelijken met de mogelijkheden die andere aanbieders bieden. Zo kan er zomaar tot de conclusie gekomen worden dat het voor jou aan te raden is om te kiezen voor oversluiten van dit financiële product. Dit zou jou op jaarbasis echt flink wat geld kunnen besparen en daarom is het dus zeker raadzaam om hier eens naar te laten kijken! Niemand betaalt immers graag teveel, je houdt dit geld dan liever over voor leuke aankopen of uitstapjes. Een hypotheekadviseur kun je dus om verschillende redenen inschakelen:

  • bij de eerste hypotheek
  • bij het doorstromen naar een andere woning
  • bij het oversluiten om te besparen

Onafhankelijkheid is belangrijk

Op het moment dat jij een hypotheekadviseur in de arm wilt gaan nemen, is er voor jou natuurlijk één punt erg belangrijk: onafhankelijkheid! Er zijn veel verschillende adviseurs op dit gebied, maar lang niet allemaal zijn ze onafhankelijk te noemen. Vele zijn verbonden aan een bepaalde bank of ze hebben overeenkomsten afgesloten met bepaalde hypotheekverstrekkers. Waarom is dit nu erg? Omdat de kans dan bestaat dat zij jou niet volledig eerlijk adviseren. Zij hebben er dan immers baat bij als jij kiest voor een bepaalde aanbieder of een bepaald hypotheekproduct. Als jij zeker wilt zijn dat jij een eerlijk advies krijgt, dan is het dus raadzaam om voor een echt onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen! Via Van Bruggen Adviesgroep kun je altijd een adviseur bij jou in de buurt vinden die jou echt eerlijk kan adviseren over de mogelijkheden en over de voordeligste opties. Zij vergelijken daarbij eigenlijk alle aanbieders die er op dit gebied zijn, wat lang niet alle adviseurs van andere bedrijven doen. Hun advies is echt onafhankelijk en het eerste gesprek dat je met hen hebt is bovendien ook nog eens gratis! Wil jij ook profiteren van de mogelijkheden die een onafhankelijk hypotheekadviseur jou kan bieden, kijk dan eens op vanbruggen.nl voor meer informatie over dit onderwerp!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn