Voor ieder bedrijf is het tegenwoordig natuurlijk van groot belang om goed vindbaar te zijn op internet. Dit is immers de manier waarop mensen zoeken als zij op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Met linkbuilden kunt u ervoor zorgen dat uw website een hogere score behaalt in zoekmachines en dat u dus vaker door potentiële klanten gevonden wordt. Waarom zou u nu aan de slag gaan met linkbuilden en proberen een hogere score in zoekmachines te behalen? Dat heeft natuurlijk te maken met de manier waarop mensen zoeken en het ruime aanbod dat er op internet te vinden is. Ga maar eens na hoe u zelf te werk gaat als u op zoek bent naar een onderneming die een bepaald product aanbiedt. U zult dan uw zoekterm invoeren bij de zoekmachine van uw voorkeur en u zult vervolgens de eerste paar resultaten die dat oplevert gaan bekijken. De kans is zeer groot dat u een keus maakt uit de bovenste zoekresultaten die u krijgt. Wat u zeker niet zult doen, is doorgaan naar de tweede pagina met zoekresultaten. Dit geldt natuurlijk ook voor potentiële klanten voor uw onderneming en daarom is linkbuilden dus zo belangrijk. U moet ervoor zorgen dat u bij de bovenste zoekresultaten komt te staan in de zoekmachines, zodat u zoveel mogelijk bereik weet te behalen en zodat zoveel mogelijk potentiële klanten uw bedrijfsnaam tegenkomen. Er zijn verschillende manieren om een hoge score te bereiken, linkbuilden is daar slechts een van. Andere mogelijkheden die u kunt proberen zijn bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie, het verbeteren van de SEO-score van de teksten op uw website en de kwaliteit van uw site verhogen. Het beste is het natuurlijk om al deze zaken in te zetten, maar linkbuilden is een van de zaken waar u zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wat is linkbuilden?

U weet nu dat linkbuilden heel belangrijk is en dat het te maken heeft met het verhogen van uw score in de ranglijsten van zoekmachines. Maar hoe gaat dit nu precies in het werk, wat houdt het nu eigenlijk in? Het proces van linkbuilden houdt in dat u ervoor zorgt dat er op andere websites links staan naar uw eigen site. Hoe meer links u vergaart, hoe hoger zoekmachines u in zullen schalen. Als er immers veel anderen naar u verwijzen, dan moet u wel een goede site hebben of een goede dienst of een goed product aanbieden. Het klinkt dus in feite heel eenvoudig, maar toch komt er iets meer bij linkbuilden kijken dan u nu misschien op het eerste gezicht zou zeggen. Want hoe krijgt u deze vermeldingen nu en maakt het nog iets uit op wat voor soort websites er naar uw pagina verwezen wordt? U kunt op verschillende manieren aan de zogenaamde backlinks komen:

  • ruilen met andere pagina’s, dat wil zeggen: in ruil voor het feit dat zij een link naar uw webpagina plaatsen, plaatst u link naar hen op uw pagina
  • het schrijven van blogs op websites van anderen, het zogenaamde guest writing
  • anderen blogs over uw dienst of product laten schrijven, zoals productbeoordelingen
  • uw website aanmelden bij voor u relevante webgidsen
  • persberichten en artikelen verspreiden
  • reageren op blogs of fora van anderen en hierbij links naar uw pagina plaatsen

Dit zijn slechts een aantal van de mogelijkheden, er zijn nog meer manieren waarop u aan linkbuilden kunt doen. Zijn alle manieren nu even effectief? Nee, zoekmachines als Google tellen niet alleen het aantal backlinks, ze kijken ook naar de kwaliteit ervan. Vermeldt u uw eigen webpagina in heel veel reacties van blogs of fora, dan zal dit weinig effect hebben. Sterker nog, het zou zelfs als een vorm van spam gezien kunnen worden, waardoor uw ranking weer lager wordt. Linkbuilden heeft dus vooral effect als u genoemd wordt op websites die relevant zijn voor uw eigen product of dienst of webpagina’s die een hoge kwaliteit hebben.

Uitbesteden aan een specialist of zelf doen?

Zoals gezegd komt er iets meer bij linkbuilden kijken dan u op het eerste gezicht zo zou denken. Dit roept dan ook zeker de vraag op of u zich zelf hier mee bezig kunt houden of dat het verstandig is om dit uit te besteden aan een specialist. Als u zelf tijd hebt om hiermee bezig te gaan en u vindt het niet erg om verschillende zaken uit te proberen, dan kan linkbuilden zeker heel goed door u zelf uitgevoerd worden. Door hier zelf mee aan de slag te gaan, zorg je ervoor dat het linkbuilden je geen geld kost. Ideaal natuurlijk voor mensen met een laag budget! Hebt u echter de tijd niet om uit te zoeken wat in uw geval goed werkt en wat niet, dan kan het beter zijn om dit werkje uit te besteden aan een specialist. Zij hebben al veel ervaring opgedaan op dit gebied en hebben daardoor een goed beeld wat voor welk soort bedrijf goed werkt. Wilt u een specialist in gaan huren voor het linkbuilden? Dan is Mess Online een uitstekende keus. Zij hebben mensen in dienst die echt gespecialiseerd zijn in linkbuilding, waardoor u er echt zeker van kunt zijn dat er goede resultaten behaald zullen gaan worden. Dat is natuurlijk een belangrijke voorwaarde als u hier geld in gaat steken. Mess Online is dus een uitstekende partner als u het proces van linkbuilden wilt uitbesteden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn