Vanallesenmeer - ArduinoHebt u al eens gehoord over Arduino? Veel mensen zijn hier niet mee bekend. Dat is ook logisch, want Arduino is niet een product waar je dagelijks mee in aanraking komt. Het is eerder bestemd voor een vrij specifieke doelgroep. Dit gegeven maakt Arduino echter niet minder interessant. Dit is  zeker het geval voor de creatieveling. Zoals iedereen eigenlijk wel weet zijn computers nog steeds in opmars. Ze nemen een steeds prominentere plek in ons dagelijks bestaan in en mensen weten ze ook voor veel steeds uiteenlopendere zaken te gebruiken. Voor veel processen die eerst door mensen voltooid werden worden nu computers ingeschakeld. Denk bijvoorbeeld aan de zelfscankassa’s. Vroeger was het vanzelfsprekend dat je in de supermarkt of elke andere plek waar je iets kocht geld betaalde aan een persoon. Hier komt nu rap verandering in. Op de stations zijn bijna geen loketten meer te vinden want alles gaat via een kaartjes automaat. Ook in de supermarkt betaal je nu steeds vaker bij een computer. Zoals u nu waarschijnlijk al kunt raden is Arduino ook een computer. Het is echter geen computer die direct wordt toegepast in winkels of openbare ruimtes want het is meer iets voor persoonlijk gebruik. Arduino is een product waar met name creatieve mensen veel plezier van kunnen hebben. Arduino is iets wat ook wel bekend staat als een opensource computerplatform. Nu is het voor de mensen die iets minder computerkennis hebben misschien lastig om te begrijpen wat dit precies inhoudt. De Arduino is een microcontroller die allerlei soorten input kan meten en hiermee berekeningen kan uitvoeren. Berekeningen uitvoeren is namelijk precies datgene wat ‘to compute’ inhoudt. Eigenlijk is een Arduino in principe een vrij ingewikkelde rekenmachine. Bij een rekenmachine komt er ook input binnen doordat er op de knopjes wordt gedrukt. Een Arduino kan echter reageren op zowel digitale als analoge inputsignalen en daarbij is het apparaatje ook nog eens vrij eenvoudig te programmeren. Als je een beetje verstand hebt van software dan weet je hier dus wel raad mee! Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Arduino? Lees dan vooral verder bij de volgende alinea.

De Arduino: een populaire en goedkope microcontroller

De Arduino is een product dat bestaat uit zowel software als hardware. Allicht bent u enigszins bekend met deze termen, maar indien dit niet het geval is volgt hieronder een korte beschrijving. Hardware houdt in dat het om een fysiek product gaat. Dit is dus het systeem met chips, schakelaars en aansluitingen. Het is allemaal tastbaar en je kunt het dus met de hand uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. De hardware is als het ware het bouwpakket met alle kleine onderdeeltjes waaruit de computer is opgebouwd. De software daarentegen is alles behalve tastbaar. Software bestaat alleen in de code die voor het apparaat geschreven is en deze code bepaalt daar mede hoe deze functioneert. Ieder bestaand computerprogramma functioneert dus op basis van zo’n code. De Arduino is opgebouwd uit deze beide componenten. Ze zijn geproduceerd door verschillende bedrijven en vervolgens is dit samengevoegd tot een microcontroller die wordt gemaakt onder een opensource licentie. Dit houdt in dat er vrije toegang is tot de bronmaterialen van de Arduino. Dit geldt zowel voor de software als de hardware. Daarbij is de Arduino ook nog eens heel goedkoop. Je hebt al een 32 bit versie vanaf 21 euro! En dat inclusief programmeeromgeving. Als je dit wilt aanschaffen is het dus niet bepaald nodig om hier spaargeld voor aan de kant te zetten. Het is dus ook geen wonder dat de Arduino een hele populaire controller is onder creatievelingen die graag zelf dingetjes in elkaar knutselen want dat kan hiermee super makkelijk. Met een klein beetje programmeer ervaring kom je namelijk al een heel eind. Daarbij dan je met een Arduino allerlei verschillende dingen maken. De input kan door de Arduino namelijk worden omgezet tot een analoog of digitaal output signaal. Hiermee kun je van alles doen, het ligt er maar net aan wat je intentie is! De mogelijkheden zijn werkelijk ongekend. Je kunt bijvoorbeeld allerlei soorten sensoren op de Arduino aansluiten. Hiermee kun je vervolgens dingen aansturen zoals lampjes, motoren of beeldschermen. Je kunt het dus eigenlijk nog het beste vergelijken met een compact computertje met ogen en oren die vervolgens andere dingen zich op een bepaalde manier laat gedragen.

Kijk online voor producten met de laagste prijzen

Het apparaatje is dus op verschillende manieren uniek. Om alles even overzichtelijk op een rijtje te zetten is hieronder een lijstje van de bijzondere eigenschappen:

  • Het is een opensource computer
  • Het apparaat is gevoelig voor informatie van buitenaf
  • Het is verkrijgbaar tegen een zeer lage prijs
  • Je hebt geen programmeur nodig voor het programmeren
  • Op het internet zijn gratis tutorials te vinden over hoe je kunt werken met deze microcontroller

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan kunt u op onze website, www.vanallesmeer.nl, rustig verder rondkijken en meer lezen over de mogelijkheden en de technische achtergrond van dit apparaat. Ook zijn er talloze websites waar je software kunt vinden die je op de computer kunt zetten. Daarbij kun je op het internet altijd een grote hoeveelheid inspiratie op doen en wie weet krijg je door deze te combineren wel de beste ideeën! Met dit apparaatje kun je hoe dan ook alle kanten op. Kijk dus snel online en bestel vandaag nog zo’n microcontroller tegen ongekend lage prijzen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn