academy.aetsveld - Agile training

De werkvloer is een dynamische plek die constant verandert. Management strategieën veranderen, je hebt te maken met wisselende formules wat betreft teamwork en je hebt constant te maken met betere methodes om leiding te geven. Het is soms knap lastig om alles bij te houden en zeker te weten dat je helemaal up tot date bent met de kennis van nu. Want de kennis van nu is morgen alweer verouderd. Dat is uiteraard een extreme weergave van de feitelijke situatie, maar het is wel kenmerkend voor de snelle maatschappij waarin we nu leven. Als je bijvoorbeeld kijkt naar managers en hoe zij managen, dan valt op dat de top down structuur bijna volledig verdwenen is. Managers zijn veel minder bezig om van bovenaf de boel te sturen en staan steeds meer midden op de werkvloer. Je kunt dan ook zeggen dat managers eerder coaches zijn dan managers. Het is dan ook niet meer zo dat een manager een team vertelt wat de taak is en hoe deze uitgevoerd moet worden. Dit soort managers bestaan uiteraard nog wel, want niet elke bedrijfsstructuur leent zich voor een coach als manager. Maar je ziet wel steeds meer dat managers op andere manieren managen. Dat komt natuurlijk ook door de manier waarop werkplekken zijn ingericht. Medewerkers zijn vaak vrijer, kunnen gebruik maken van flexplekken en werken in wisselende teams aan verschillende projecten. Dat betekent dat je niet één management structuur kunt hanteren. Het is dan ook om deze reden dat je tegenwoordig ook verschillende projectmanagers of projectleiders hebt. Deze managers ontstaan samen met een project en verdwijnen ook weer als het project ten einde is. Om jezelf te kunnen handhaven in deze wereld en je zelfvertrouwen een boost te geven, is het niet onverstandig om een agile training te volgen. Wat een agile training precies is, dat lees je hieronder.

Het nut van een agile training

Als je het bovenstaande leest, dan kan de moed je wel in de schoenen zinken. Het is immers allemaal zo divers en er zijn zoveel verschillende opties. Je moet dan ook wel heel erg ‘lenig’ zijn om al die verschillende methodes te kunnen gebruiken. Lenig is natuurlijk het Nederlandse woord voor agile. Een agile training helpt jou dus om als het ware behendig te worden in het managen van verschillende methodes. Vaak moet je namelijk tijdens één enkel project al verschillende methodes gebruiken. Een agile training helpt je om te gaan met veranderende omstandigheden. Een agile training leert jou flexibel te zijn. Mocht je dus tijdens een project een bepaalde weg in slaan omdat dat op dat moment de beste optie is, dan kun je met behulp van de agile training heel gemakkelijk een andere weg in slaan als de situatie daar om vraagt. Een dergelijke mentale flexibiliteit zorgt ervoor dat het eindresultaat nooit in gevaar komt. Je kunt het vergelijken met een voetbal coach die 5 verschillende opstellingen achter de hand heeft. Hij start met opstelling 1, maar als dat niet werkt, dan is hij agile genoeg om een andere opstelling te gebruiken die misschien beter werkt.

Een agile training volg je bij Van Aetsveld Academy

Mocht het je wel wat lijken om een agile training te volgen, dan kun je dat doen via de bovenstaande instantie. Hieronder vind je 5 redenen waarom het een goed idee is om deze cursus bij Van Aetsveld Academy te volgen:

  • Complete agile projectmanagementtrainingen
  • Alle principes van agile werken komen aan bod
  • Mogelijkheid om aansluitend te certificeren
  • Trainers uit de praktijk
  • Gericht op jouw leerdoelen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn